News Ukraine

СБУ повідомила про підозру в державній зраді «судді верховного суду днр», яка чинить «правосуддя» над полоненими українськими військовими

СБУ повідомила про підозру в державній зраді «судді верховного суду днр», яка чинить «правосуддя» над полоненими українськими військовими
172168 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на колишню суддю Старобешевського районного суду Донецька, яка в 2014 році порушила присягу та перейшла на бік ворога.

Зловмисниця з початку війни чинить «правосуддя» на окупованій території Донеччини та забезпечує функціонування судової системи псевдореспубліки. Згодом, указом ватажка бойовиків пушиліна зловмисниця була призначена «суддею верховного суду днр». 

На своїй посаді зрадниця займалася розглядом сфабрикованих проти українських військових справ  у складі «судової палати у кримінальних справах» фейкової установи.

Зокрема, задокументовано, що зрадниця підписала постанову щодо передачі до розгляду справ вісьмох військовополонених ЗСУ до Південного окружного військового суду.

Від імені країни-окупанта «суддя» звинувачує військових у насильницькому захопленні влади та організації незаконного збройного формування у складі групи осіб. Також українцям інкримінується проходження навчання з метою здійснення терористичної діяльності.    

Слідчі СБУ повідомили псевдосудді підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч.ч. 1, 2 ст. 111 Кримінального кодексу України).

Викриття фігурантки здійснювали співробітники ГУ СБ України в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

 

Мої відео