News Ukraine

Постане перед судом водій, який у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП з трьома постраждалими, у тому числі неповнолітнім

Постане перед судом водій, який у стані алкогольного сп’яніння спричинив ДТП з трьома постраждалими, у тому числі неповнолітнім
202699 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ювенальні прокурори Київської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння (за ч. 1 ст. 286-1 КК України). 

Розслідуванням встановлено, що 23 грудня 2023 року на трасі між селами Мигалки Бучанського району Київської області та Біла Криниця Житомирської області автомобіль під керуванням обвинуваченого виїхав на зустрічну смугу руху де здійснив зіткнення з автівкою.

 Водій транспортного засобу в момент скоєння дорожньо-транспортної пригоди перебував у стані алкогольного сп’яніння.

 Внаслідок ДТП троє осіб, в тому числі неповнолітній, отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від трьох до п’яти років.

 Досудове розслідування здійснювалось слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео