News Ukraine

Заступниці голови «верховного суду днр» загрожує до 15 років за ґратами

Заступниці голови «верховного суду днр» загрожує до 15 років за ґратами
362158 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно колишньої представниці судової гілки влади за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).
У 2014 році суддя Донецького окружного адміністративного суду зробила вибір на користь проросійських сил. Жінка залишилась в окупованому місті та пішла на співпрацю з представниками «днр». У січні 2015 року вона проміняла мантію судді України на псевдопосаду судді «арбітражного суду» квазіреспубліки.
 
 
Так звана правниця брала участь у відборі кадрів до інших незаконно створених судових органів. У подальшому за відданість державі-агресору вона отримала від кремлівських маріонеток пост «заступниці голови верховного суду – голови судової палати з арбітражних справ».
 
Використовуючи матеріально-технічну базу захопленої установи, під час засідань жінка у якості головуючого судді приймала незаконні рішення стосовно громадян України. Крім того, проводила брифінги, на яких підтримувала окупацію частини території Донеччини. Також «посадовиця» звітувала про розгляд спорів і скарг, наголошуючи на начебто забезпеченні судами арбітражної юрисдикції захисту економічних прав суб’єктів господарювання, що працюють на «днр».
 
Екссуддю звільнено з посади в Україні та вона перебуває у розшуку. Обвинувальний акт стосовно неї скеровано до суду. Спеціальне досудове розслідування – ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.
 
Максимальне покарання – 15 років за ґратами з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео