News Ukraine

Повідомлено про підозру пастору, який, виїхавши до рф, почав збирати для фсб інформацію про ЗСУ на Донеччині

Повідомлено про підозру пастору, який, виїхавши до рф, почав збирати для фсб інформацію про ЗСУ на Донеччині
365071 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю Одеської області заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у 2023 році, будучи багатодітним батьком, пастор однієї з баптистських церков виїхав з України до Російської Федерації. Під час перебування на території держави-агресора він познайомився зі співробітником фсб, який запропонував йому співпрацю в обмін на грошові кошти для будівництва будинку.
 
 
Чоловік погодився на умови куратора та задля отримання інформації воєнного характеру залучив до незаконної діяльності двох своїх синів. Один з них проходив службу в ЗСУ. За проханням батька він збирав дані про розташування особового складу Сил оборони та техніки, зокрема, танків у Краматорському районі. Наразі стосовно нього обвинувальний акт перебуває на розгляді суду.
 
Отримані дані пастор відправляв співробітнику російської спецслужби, аби той використав цю інформацію проти українських захисників. Загалом з січня по лютий 2024 року він передав 15 повідомлень з потрібними ворогу координатами.
 
Наразі підозрюваний перебуває у розшуку. Йому загрожує ув’язнення на 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео