News Ukraine

Україна обговорила можливі спільні проєкти з Канадою

Україна обговорила можливі спільні проєкти з Канадою
276745 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілась із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Наталкою Цмоць для обговорення можливості щодо нових проєктів з кооперації українського та канадського бізнесу, ініціатив з підтримки МСП та партнерства урядів двох країн у пріоритетних галузях економіки. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

Українська сторона хоче, щоб Канада взяла участь в Ukraine Recovery Conference – 2024, присвяченої швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України, яка відбудеться 11-12 червня в Берліні.

«Українська сторона буде рада бачити на URC2024 канадський бізнес, нам цікава співпраця в таких секторах, як енергетика, зелена металургія, логістика і транспорт, ІТ-сектор та діджиталізація, агровиробництво. У конференції візьмуть участь українські компанії з цих секторів, тому це гарна можливість налагодити нове партнерство», — сказала очільниця мінекономіки.

Крім цього, сторони зустрічі обговорили грантові програми, які реалізуються в Україні для підтримки підприємництва та можливі спільні ініціативи з канадськими партнерами.

«Ми відкриті до кооперації з Канадою за будь-якими програмами, передусім спрямованими на стимулювання жіночого підприємництва. До прикладу, однією з таких реалізованих проєктів є нещодавно запущена грантова програма для жінок-підприємниць «Створюй» за фінансової підтримки Western NIS Enterprise Fund. Програма направлена на підтримку малого і середнього бізнесу із переробки, де кожна переможниця отримає грант до $15 000. Уряд також зацікавлений у співпраці з міжнародними партнерами для фінансування грантових програм для ветеранів для створення нових можливостей на ринку праці та розвитку ветеранського бізнесу», — розповіла заступник міністра економіки Тетяна Бережна.

За словами Юлії Свириденко, пріоритетні напрями роботи Уряду — розвиток виробництва, стимулювання несировинного експорту та залученні інвестицій у реальний сектор.

  • Нагадаємо, що раніше повідомлялось про активне залучення жінок до протимінної діяльності в України. Юлія Свириденко під час зустрічі з Послом Канади  у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О’Ніл розповіла, що Україна зацікавлена у підтримці Канади щодо просування гендерно-трансформаційної протимінної діяльності.
  • У міністерстві зазначають, що допомога на протимінну діяльність (ПДМ) передбачає близько 28,6 млн дол. США з 2022 року та складається з 12 проєктів, більшість із яких було реалізовано у 2023 році. Також у лютому 2024 року Канада виділила кошти на проєкти у сфері ПМД (в рамках 28,6 млн доларів США): Гендерно-інклюзивне розмінування для сталого майбутнього в Україні, Підтримка сталості розмінування в Україні, Програма підтримки України Женевського міжнародного центру гуманітарного розмінування.
  • Міністр економіки України додала, що в контексті залучення до професійної участі у протимінній діяльності необхідно приділяти увагу представникам соціальних категорій та груп, що становлять особливий інтерес держави. Уряд націлений забезпечити професійну реалізацію та соціальну інтеграцію жінок, ветеранів та ветеранок, осіб, постраждалих від вибухонебезпечних предметів та осіб з інвалідністю через залучення до виконання робіт у сфері протимінної діяльності. Уряд сподівається, що канадські партнери приєднаються до створення відповідних програм з навчання у ПМД, зокрема, для жінок.
Мої відео