News Ukraine

День кар'єри ЄС 2023 в Тернополі

День кар'єри ЄС 2023 в Тернополі
32940 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Тернополі вже традиційно відбувся захід присвячений питанням працевлаштування молоді - День кар’єри ЄС 2023.

До участі у заходах було запрошено активну студентську молодь, представників громадських організацій, бізнесу та влади.

Програма заходу передбачала панельну дискусія, три тематичних тренінги та ярмарку вакансій.

Учасниками панельної дискусії стали: Олег ЛЯШУК - доктор технічних наук, професор, перший проректор ТНТУ ім. І. Пулюя. Христина БІЛІНСЬКА - начальник управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міськради; Денис ЧЕРНІКОВ, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні»; Василь ГАМРАЧ - директор ПП «Агропродсервіс Ярчівці», Олександр АГАРКОВ - software development engineer Smart-Trade Technologies (Франція), Світозар ЯНКОВИЙ - директор ТОВ «Інженерно-будівельна компанія «Архітектор», Віталій МОЧАРСЬКИЙ - к.т.н., начальник відділу міжнародного співробітництва ТНТУ ім. І. Пулюя, Данило Петров та Турчин Софія - випускники EU Study Days

Модератором зустріч виступив Андрій КРУПКА, к.е.н., доцент кафедри економіки та фінансів, завідувач відділу доуніверситетської підготовки, профорієнтації та сприяння працевлаштуванню. ТНТУ ім. І. Пулюя.

В ході дискусії було розглянуто питання: ефективності співпраці бізнесу та науки; перспектив студентської та викладацької міжнародної академічної мобільності; проблеми працевлаштування молоді; ролі органів місцевого самоврядування в профорієнтаційній роботі; перспектив розвитку економіки; місця та ролі Європейського Союзу у допомозі Україні в воєнний та післявоєнні періоди тощо.

Цікавими та насиченими були тренінги, які мали на меті розвинути у слухачів критичне мислення та ознайоми із кращими практиками реалізації міжнародної академічної мобільності.

Вперше за тривалий час вдалося провести ярмарку вакансій. Захід відбувався у двох локаціях та об’єднав представників 25 фірм та організацій, які ділилися досвідом з молодим поколінням та пропонували актуальні вакансії.

Довідково. Захід організовано в рамках проєкту Представництва Європейського Союзу «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні». Співорганізатором є Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя.

День Кар’єри ЄС – це публічний захід, де представники мереж ЄС, бізнесу, влади, освіти та інші учасники обговорюють впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участь у програмах ЄС для розвитку нових бізнес – та освітніх можливостей. Співорганізатором проведення заходу в м. Тернополі ось уже кілька років поспіль є Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя.

 

Теги: тнту,освіта,працевлаштування
Мої відео