News Ukraine

Підозра в 1 мільйон: керівника фірми, яка займається ремонтом лікарні в Новгороді-Сіверському, підозрюють у заволодінні коштами

Підозра в 1 мільйон: керівника фірми, яка займається ремонтом лікарні в Новгороді-Сіверському, підозрюють у заволодінні коштами
267126 ПЕРЕГЛЯДІВ

Комунальне підприємство «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня імені І.В. Буяльського» на початку червня 2020 року оголосило тендер на реконструкцію приймально-діагностичного відділення, що потребувало його вже протягом певного часу. Для досягнення цілі, підряднику потрібно було очистити стіни від плиток та фарби, демонтувати цементні стяжки й замінити це все на нові. Також необхідно оновити проводку, пофарбувати стелю, привести до ладу вимикачі та світильники. На все це підприємством було виділило приблизно 6,5 млн грн.

За підряд змагалися чотири фірми, а саме: ТОВ «Нормаль-Україна», ТОВ «ІНЕКС РЕАЛ», ПП «СЕМИРАД» та ПП «Рембуд-2603». З останньою компанією й уклали контракт у зв’язку з доступною ціною — 5,5 млн грн. Однак, після завершення ремонтних робіт, реконструкцією зацікавились правоохоронні органи.

Проведена експертиза показала, що фірмою було підроблено акти виконаних робіт та отримано 962 тис грн за не виконане у повному обсязі. Пізніше стало відомо, що компанія виконала частину робіт, на суму  447 тис. грн, неякісно, а частину — взагалі лише на папері. Правоохоронці підозрюють, що під час реконструкції одного з відділень лікарні вкрали майже 1 млн грн.

Директору фірми «Рембуд-2603» Тимофію Маховику 27 червня 2023 року було оголошено підозру в службовому підробленні та заволодінні організованою групою чужим майном у великих розмірах та шляхом зловживання службовим становищем скоєнні двох корупційних злочинів. У разі доведення вини у скоєних злочинах, Тимофія Маховика загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскація майна та забороною займати певні посади. 6 ж липня Новгород-Сіверським районним судом Чернігівської області було обрано запобіжний захід у вигляді 60 діб домашнього арешту. Аналогічне покарання було висунуто 19 вересня 2023 року інженеру з технічного нагляду, який відповідав за якість виконаних робіт під час реконструкції.

Згідно з отриманою інформацією, ПП «Рембуд-2603» існує на ринку з 2011 року та є учасником 80 тендерів у різноманітних установах. Компанію заснувала Людмила Гончарова у Чернігові. Зараз кінцевим бенефіціаром є родич директора Сергій Маховик. Загалом, компанією на держзакупівлях зароблено 180,5 млн грн.

Наразі цю новину ніяк не коментували у Новгород-Сіверській міській громаді та відсутні будь-які згадки на сторінці самої лікарні.

Мої відео