News Ukraine

Пам’яті про захисників Чернігівщини: на центральних вулицях міст з’явилися світлини загиблих Героїв

Пам’яті про захисників Чернігівщини: на центральних вулицях міст з’явилися світлини загиблих Героїв
194561 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пам’ять про героїв, що відважно боронили нашу країну від ворога – вічна та безсмертна для кожного з нас. Саме тому, аби кожен міг дізнатися про подвиги наших земляків, до Дня Захисників та Захисниць України розпочато встановлення фотовиставок із зображенням загиблих воїнів Чернігівщини. Такі світлини вже встановлено у Чернігові, Прилуках та Лукашівці, створивши справжні Алеї Героїв.

У Чернігові розмістили перші 30 інформаційних стендів з фото та короткою біографією про полеглих захисників міста. До експозиції також планують додати й інших воїнів, що боронили місто. Над виставкою спільно працюють Управління культури міськради та Чернігівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

У Прилуках ініціативною групою став колектив Прилуцького Агротехнічного Коледжу, що й допомогли створити пам’ятник слави. Всього заплановано дві фотовиставки, але поки готова лише одна. Наразі триває встановлення меморіалу у центрі міста.

Також меморіал загиблим українським воїнам відкрили в Лукашівці, де ще зовсім нещодавно точилися жорстокі бої за Чернігів. На відкритті пам’ятника були присутні пересічні містяни, що віддали шану та дякували Героям за їх подвиг. Окрім цього було проведено урочисте відкриття.

Мої відео