News Ukraine

Адвокат диявола Михайло Пишний – адепт ФСБшної секти «АллатРа»

Адвокат диявола Михайло Пишний – адепт ФСБшної секти «АллатРа»
203065 ПЕРЕГЛЯДІВ

Юридична освіта займає почесне третє місце у десятці найпрестижніших спеціальностей в Україні. Випускників юридичних ВНЗ в нашій країні – сотні тисяч осіб. Проте, чимало з них працюють за спеціальністю, ще менше — обирають шлях адвокатури. Згідно даних Національної асоціації адвокатів України, станом на кінець минулого року в Україні зареєстровано 47 тисяч активних адвокатів. Втім, насправді успішних з них – лише кілька десятків.

Нажаль, в українських реаліях ефективність адвоката не залежить ані від якості здобутої освіти, ані від досвіду чи інтелекту. Хороший адвокат в нашій країні той, хто «вирішує питання», тобто має зв’язки. Часто діючи незаконно…

Про адвокатів «вирішувачів» йдеться у розслідуванні видання «Критика».

Одним з таких є столичний адвокат Пишний Михайло Миколайович, засновник та колишній керівник Адвокатського об’єднання «Закон і Право». Спільно з іншим засновником контори Татарчуком Федором Михайловичем (про нього йтиметься далі, — ред.) вони ведуть відкрито незаконну діяльність з метою власного збагачення. У юридичних колах відомо, що Пишний здатен задіяти будь-які методи з метою виграти справу – будь то погрози, підкуп чи відвертий тиск «з гори». За даними журналістів Михайло Пишний, без перебільшення, аферист і злочинець. Він допомагає уникнути відповідальності об’єктивно винуватим особам, прикриває і «відмазує» їх у судах. Неодноразово Пишний був захисником обвинувачених у справах щодо рейдерських захоплень майна. Примітно, що його клієнти завжди «виходили сухими з води», а сам Пишний отримував досить серйозні гонорари. Тож як адвокату вдається відкрито і без страху бути впійманим на своїх махінаціях вести діяльність у столиці?

Річ у тім, що Пишний має досить серйозні зв’язки як з представниками влади, так і криміналітету. Так, як і його партнер по бізнесу – Федір Татарчук. Татарчук – шурин одіозного судді Павла Вовка (причетний до масштабної корупції останній голова ліквідованого у грудні 2022 року Окружного адміністративного суду міста Києва). Татарчук вже потрапляв під увагу ЗМІ. У 2018 році Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами за понад п’ять мільйонів гривень продало на СЕТАМ корпоративні права у розмірі 100% статутного капіталу ТОВ «Майдан-плаза» (фірма не менш одіозного, звинуваченого у державній зраді екс-нардепа Олександра Онищенка, — ред.). Покупцем активу виявилася створена за 9 днів до торгів ТОВ «Сеіл компані», 50% якої володів нікому невідомий безробітний Костянтин Бортун. У 2018 році останній отримав вирок за те, що покалічив на автомийці чоловіка. Бортуна засудили на 1 рік 6 місяців позбавлення волі з іспитовим строком в 1 рік. У липні 2019 року Бортуна звільнили від відбування покарання у зв’язку з закінченням іспитового строку. Адвокатами обвинуваченого були Михайло Пишний та Федір Татарчук із адвокатського об’єднання «Пишний, Татарчук та партнери».

Журналісти звернули увагу на цікавий факт — більшість торгів АРМА на СЕТАМі, які відбулися, і досі оскаржуються в судах. Колишні власники майна вимагають визнати аукціони з продажу недійсними, розірвати договори з новими власниками. Продаж корпоративних прав ТОВ «Майдан плаза»  – одні з небагатьох торгів АРМА, які не оскаржуються. Отже, компанія через підставних осіб, не без допомоги Пишного і Татарчука, знову перебуває в руках Онищенка.

Однією з осіб, яка також чимало допомагає Пишному у «вирішенні питань» є його власна дружина — Пишна (Грицик) Ірина Олексіївна. Як співробітник прокуратури вона має відповідні повноваження і засоби впливу, щоб «кришувати» діяльність чоловіка і відводити увагу прокуратури від його особи.

У результаті журналістського розслідування виявилося, що і адвокат Михайло Пишний, і його дружина прокурор Ірина є адептами сумнозвісної секти «АллатРа». Це – без перебільшення терористична організація, напряму пов’язана з російським ФСБ, фінансуванням повномасштабної агресії РФ та матеріальним забезпеченням окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України. А тепер найцікавіше. У секті на 12 грудня 2024 року прогнозують кінець світу. Врятувати світ зможе лише месія, яким у «АллатРа» бачать Владіміра Путіна! Але це ще не вся «єресь» ідеології секти. Там змішані майже всі нині відомі езотеричні тексти, фіктивний лідер Данілов — є «втіленням Архангела Гавриїла і носієм Святого Духа», а також ще безлічі різних святих з усіх релігій світу. Данілов може лікувати на відстані, безконтактно битися, вбивати і воскрешати, спілкуватися з Богом і прибульцями. Йому також відомі всі космічні таємниці. Данілов «спілкується» з позаземними цивілізаціями, проводячи з ними прямі ефіри…

Дивно, але секта має чималі ресурси та представництва в багатьох країнах світу, а частина її прихильників – відомі українські політики, співробітники правоохоронних структур і бізнесмени. Зокрема, адептами релігійної секти «АллатРа» є Віталій Козловський, Іван Баканов, Ірина Верещук, Надія Савченко, тощо.

Адвокат диявола Михайло Пишний – адепт ФСБшної секти «АллатРа»

Більшість прихильників секти не тільки відкрито підтримують РФ, а і корегують ворожий вогонь та співпрацюють з ворогом як на окупованих, так і на підконтрольних Україні територіях. Є і підозрювані у державній зраді, тероризмі та спробі державного перевороту на користь РФ. Чимало адептів «АллатРа» мають російське громадянство, бізнес в РФ, або так чи інакше пов’язані з країною-агресором.

Варто зазначити, що Михайло Пишний – уродженець міста Нижній Новгород РФ. Номер мобільного телефону, прив’язаний до його електронної пошти – російський (абонент – Нижній Новгород, — ред.). Спроби журналістів зв’язатися з адвокатом за цим номером не вдалися – він не функціонує на території України.

Завдяки своїй «професійній» діяльності і зв’язкам у секті подружжю Пишних вдалося нажити чималих статків. Зокрема, у їх власності перебувають дві квартири у Подільському та Оболонському районах столиці, земельна ділянка у садівницькому товаристві на Оболоні та приватним будинком в курортному Очакові Миколаївської області. Пишний має два автомобілі — Skoda Octavia та Volvo XC60. Про грошові заощадження інформації немає, проте цілком зрозуміло, що мова йде про мільйони гривень.

Варто зазначити, що пишний отримав ліцензію адвоката лише у 2011 році, він досить молода особа – має 40 повних років. Втім, «результати» його діяльності вражають. Адже участь у проросійській терористичній секті «АллатРа» дала йому змогу через впливових «однодумців» брати участь у прийнятті рішень. Саме оточення подружжя дає можливість безкарно вести свою діяльність в Україні навіть під час війни.

У всьому цивілізованому світі адвокати користуються повагою в суспільстві, отримують хорошу заробітну плату, мають широке коло ділових знайомств та мають можливості для побудови політичної кар’єри. Проте в Україні ця професія зазвичай асоціюється з нечесними на руку фахівцями. Частково, завдяки таким правникам як Михайло Пишний, які не тільки ганьблять професію адвоката, а і порушують закон задля власного збагачення.

Мої відео