News Ukraine

Арутюнян Еміль Карленович: підйом духовності та захист незалежності України нерозривно пов’язані, про свідчить діяльність капеланів

Арутюнян Еміль Карленович: підйом духовності та захист незалежності України нерозривно пов’язані, про свідчить діяльність капеланів
809 ПЕРЕГЛЯДІВ

У захисті безпеки України беруть актину участь не лише безпосередньо бійці на фронті, але й духовні особи, які супроводжують їх та допомагають у цій нелегкій справі. Йдеться про капеланів – військових священиків. Їхня робота дуже нелегка, оскільки потрібно поєднувати у собі функції військових та священнослужителів. Однак чимало допомагають у цьому їм українські меценати. Один з найбільш активних з них – Еміль Арутюнян.

Арутюнян Еміль Карленович: З’їзд капеланів: у Дніпрі відзначили заслугу військових священиків


Про роботу капеланів, як називають військових священиків, знають не всі. Однак їхня місія є дуже важливою у підтримці українських бійців на фронті. Вони виконують важливу функцію: супроводжують військових у їхньому нелегкому завданні оборони батьківщини та фактично є одночасно їхніми психологами.
У зв’язку з важливістю місії капеланів Українська Православна Церква регулярно проводить спеціальні з’їзди військових священиків. На них одночасно піднімаються важливі питання їхньої роботи, підбиваються підсумки діяльності капеланів та плануються задачі на майбутнє. Звичайно на таких зустрічах нагороджують тих священиків, які особливо відзначилися та мають значні заслуги перед армією та українським суспільством. На з’їздах бувають присутні також меценати, без яких українським військовим було би дуже важко боронити кордони держави.
Останній з’їзд капеланів пройшов саме у такій урочистій тональності: було озвучено підсумки їхньої діяльності, названо завдання, яких вдалося виконати, і цілі, досягнення яких ще попереду. І, що дуже важливо, було висловлено подяку меценатам та волонтерам, які протягом тривалого часу допомагали як роботі військових священиків, так і підтримували бійців в армії продуктами харчування, засобами особистої гігієни та медикаментами. Почесними гостями з’їзду стали не лише представники Української Православної Церкви, місцевої влади, а також найбільші меценати Дніпропетровщини Олександр Петровський та Еміль Арутюнян, які підтримували українську армію з перших місяців російської агресії на сході. Головою минулого з’їзду капеланів став Митрополит Іоанн, який очолює СУВД. Взяв слово також митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній. Вони відзначили якість і перспективи роботи капеланів та подякували меценатам і волонтерам.

Арутюнян Еміль Карленович: багаторічна робота на користь армії


Допомога у благородній справі захисту батьківщини не залишила вибору меценатам, у першу чергу Арутюняну Емілю Карленовичу та Олександру Петровському.

З 2014 року вони зробили багато корисних справ на користь АТО та ООС. Одна за найбільш соціально корисних справ Еміля Карленовича – допомога у покращенні матеріально технічної бази провідних лікарень, у яких лікуються та проходять реабілітацію поранені на фронті бійці. У Дніпрі це у першу чергу обласна клінічна лікарня імені Мечникова. Так, з 2000 поранених з 2014 року майже всі змогли відновитися і повернутися до військового чи мирного життя. Це стало можливим не лише завдяки професіоналізму медиків лікарні, але й її повноцінному оснащенню спеціальною медичною технікою та препаратами.
Регулярні посилки на фронт, наповнені якісною провізією, медикаментами та засобами особистої гігієни – не менш потрібна справа, яку виконує Еміль Карленович разом з Фондом «Солідарність» Олександра Петровського. Не забувають меценати і про родини військових, які загинули на фронті: вони регулярно отримують від меценатів матеріальну підтримку, можливість безкоштовно відпочивати на морі та психологічну допомогу.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео