News Ukraine

Чому ж в Україні так багато безпритульних тварин?

Чому ж  в Україні так багато безпритульних тварин?
465 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Україна – одна з лідерів серед країн Європи за кількістю безпритульних тварин

Сьогодні, в Україні дуже гостро стоїть питання  стосовно безпритульних тварин, яких, на жаль, є дуже багато  на вулицях міст та сіл України. За статистикою 57 % українців мають домашнього улюбленця. Проте у решти населення – домашніх тварин немає, що і викликаю таку ситуацію з тваринами, які не мають власного прихистку.

Україна входить в десятку країн світу за найбільшою кількістю безпритульних тварин. Таким чином у кожному місті чи селі України є вірогідність зустріти хоча б одну собаку, яка немає дому і мешкає на ринках або ж на зупинці громадського транспорту, поблизу автостанцій, або ж просто поблизу людей, які їх можуть підгодувати.  Більшість з цих тварин є ласкавими, проте є й агресивні, які можуть навіть нападати на людей, тому багатьох з них відловлюють, стерилізують, або ж навіть вбивають.

Звідки ж беруться тваринки, яких згодом називають безпритульними?

Існує декілька причин появи таких тварин. Однієї з головних причин, яка частково пояснює появу безпритульних тварин – це безвідповідальні господарі, які є байдужими до своїх тварин та їхньої долі. Через те, що в Україні немає такого законодавства, яке б карало людей за аморальні вчинки, щодо відношення до  тварин, а саме викидання кошенят та цуценят просто на вулиці міст, люди й надалі продовжують просто викидати їх, як просто пакет зі сміттям. 

Також є певний відсоток тварин, які загубились. На щастя, багатьом з них щастить, адже відповідальні господарі зроблять все аби знайти свого чотирилапого друга. А для того, аби легше було віднайти свого загубленого улюбленця, потрібно придбати для нього адресник з вашими контактними даними. Так кількість загублених тварин би істотно зменшилась, але, на жаль, не всі підходять так відповідально до цього важливого питання.

Місцеві влада міст та сіл через численні звернення населення стосовно тварин, які просто гуляють вулицями,  приймають рішення стерилізувати безпритульних тварин, аби зменшити кількість тварин. Деяких тварин відловлюють та віддають до притулків, де за ними доглядають, годують та вигулюють. Проте, цілком побороти проблему безпритульних тварин не вдається у такий спосіб, адже місць у притулках зовсім мало та не вистачає коштів, аби усіх прогодувати.

Інколи, Україною ширяться страшні новини, в яких час від часу повідомляється про жорстоко поводження з безпритульними тваринами. На жаль, є люди, які вбивають таких тварин, стріляють по них, труять, забивають або є інше. Аби такого не відбувалося слід підходити дуже відповідально до рішення заводити домашніх тварин,  потрібно розуміти свої можливості для того, аби мати змогу доглядати за тваринкою.

Варто допомагати тваринам, не проходити повз, коли хтось з них потребує допомоги. Також можна поставити мисочку біля під’їзду, аби собачка чи котик мав змогу втамувати спрагу у спеку, або ж пустити погрітися у люті морози, це зовсім не важко, але може врятувати життя тваринці.

Мої відео