News Ukraine

Ще один дитячий будинок сімейного типу у Запоріжжі

Ще один дитячий будинок сімейного типу у Запоріжжі
470 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у Запоріжжі з’явився дитячий будинок сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлені батьківського піклування

В Україні на сьогоднішній день є вже сотні дитячих будинків сімейного типу і ще один з’явиться у Запоріжжі. Що ж взагалі таке дитячий будинок сімейного типу?

Дитячий будинок сімейного типу та прийомна сім’я – одні з пріоритетних форм сімейного виховання, оскільки, діти зростають у повноцінній родині, де формуються сімейні цінності та присутня модель сім’ї.

В Запоріжжі цей будинок був створений нещодавно. Як відомо там наразі виховується уже 6 дітей, які залишилися без батьківського піклування. А чотири дитини вже знайшли своє люблячі родини, тобто були влаштовані до вже функціонуючих прийомних сімей або ж до дитячих будинків сімейного типу.

Новостворений дитячий будинок сімейного типу отримав 50 тисяч гривень у рамках програми « Діти Запоріжжя». Батьки ж дітей такого будинку отримали по 5 тисяч гривень. На ці кошти, кожній дитині буде куплено усі необхідні речі, предмети побуту та гаджети, які сьогодні ну дуже необхідні для того, аби підтримувати рівень дистанційного навчання в цей важкий період життя.

Також, дитячі будинки сімейного типу отримали додаткові кошти від 3 до 5 тисяч гривень в залежності від кількості дітей-сиріт, дітей, позбавлені батьківського піклування, які на даний момент виховуються в даній родині.

Місцева влада намагається зробити все, аби покращити умови проживання у дитячих будинках сімейного типу, тому на 2021 рік заплановано виділити 5 видів допомоги дітям в рамках програми:

 

- Надання щомісячної адресної допомоги на кожну дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, яка виховується в дитячих будинках сімейного типу – максимальна виплата 5 тисяч гривень з урахуванням виховання 10 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування; це часткове відшкодування комунальних послуг;

- Надання одноразової адресної допомоги новоствореному дитячому будинку сімейного типу (від 5 до 10 дітей) – 50 тисяч гривень;

- Надання одноразової адресної допомоги новоствореній прийомній родині від 2 до 4 дітей – 20 тисяч гривень;

- Надання одноразової адресної допомоги на кожну дитину-сироту або ж позбавлену батьківського піклування, яка виховується в прийомних сім’ях (раз на рік, з розрахунку 5 тисяч гривень на 1 дитину);

- Надання одноразової адресної допомоги на кожну нововлаштовану дитину в прийомну родину, або дитячий будинок сімейного типу – 5 тисяч гривень.

 

 

Мої відео