News Ukraine

Двоє депутатів поручились за підозрюваного у справі про мільйонну оборудку у Запоріжжі

Двоє депутатів поручились за підозрюваного у справі про мільйонну оборудку у Запоріжжі
500 ПЕРЕГЛЯДІВ

У листопаді 2020 року в Запорізькій області працівники СБУ та поліції повідомили про те, що викрили схему за якої було здійснено привласнення врожаю державного підприємства. У справі підозрюють директора підприємства.

Справа стосується державного підприємства « ДГ Таврія », яке знаходиться у Веселівському районі Запорізької області. Як відомо зі слів правоохоронних органів, посадовці які є керуючими особами державного сільськогосподарського підприємства організували корупційну схему, за якої продавали врожай за вартістю насіння. Потім же цей врожай продавали вже за ринковими цінами.

Двоє депутатів поручились за підозрюваного у справі про мільйонну оборудку у ЗапоріжжіНаразі уже підрахували приблизні збитки від таких підприємницьких махінацій, і вони складають близько 19 мільйонів гривень. У цій резонансній ситуації є підозрюваний і це директор підприємства. Також відомо, що власне цей же директор намагався заволодіти врожаєм ячменю на 197 тонн.

Директору підприємства « ДГ Таврія » повідомили про підозру за статтями про розтрату майна та його привласнення ст.ч.1 ст.15, ч.4 ст. 199 КК та службова недбалість ч.2 ст.367 КК. Нещодавно відбувся суд на якому правоохоронні органи вимагали для підозрюваного тримання під вартою у СІЗО, проте 7 грудня згідно з рішенням Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя було ухвалено запобіжний захід у вигляді особистої поруки для підозрюваного.

Згідно з ухвалою Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя обрав для директора підприємства запобіжний захід у вигляді особистої поруки терміном до 23 січня 2021 року. Все завдяки двом депутатам Запорізької міської ради, які висловили бажання взяти підозрюваного на поруки. Депутати запевнили, що особисто знайомі із директором підприємства.

 

Мої відео