News Ukraine

В Запоріжжі викладачці вишу, яку було засуджено за хабар, намагаються скасувати вирок

В Запоріжжі викладачці вишу, яку було засуджено за хабар, намагаються скасувати вирок
527 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В «Запорізькому політехнікумі» стався інцидент, де викладач, завідувачка кафедри обліку і оподаткування університету було піймана на хабарі і за, що її суд визнав винною. Покарання було призначено у вигляді штрафу, проте жінка не погодилась з таким рішенням і віришила оскаржити його в апеляційному суді.

Власне справа стосувалась здачі іспитів, де і відбувся інцидент. За даними слідства відомо, що до викладачки звернувся студент – заочник із питанням щодо складання сесії. На що завідувачка кафедри відповіла, що для того, аби успішно вирішити питання здачі сесії необхідно передати їй близько 8 тисяч гривень, серед яких 4 тисячі гривень для здачі курсової роботи та 4 тисячі для складання іспитів та заліків студента. Через тиждень після сказаних слів студент прийшов до службового кабінету викладачки та передав їй гроші, після чого її було затримано працівниками СБУ. Проти жінки відкрили судове розслідування за статтею про отримання неправомірної вигоди ( ч.1 ст.368 КК).

Під час судового розслідування завідувачка кафедри свою провину не визнавала. Та стверджувала, що ніяких грошей не вимагала та не брала, також студент спеціально вчинив такі провокаційні дії разом з працівниками правоохоронних органів. Також, жінка додала, що з деякими колегами на роботі не мала спільної мови і через це вони її обмовили, щоб позбавити таким чином посади.

Не дивлячись на промову обвинуваченої, суд все-таки визнав її вину. Як стало відомо, розмову між студентом і завідувачка кафедри було записано на диктофон. Також колеги дали свідчення, що підозрювана вже давно займається корупцією у стінах навчального закладу.

Згідно даних “Судової влади”, мова йде про Наталію Левченко. 22 червня 2020 року Жовтневий райсуд Запоріжжя оголосив вирок, за яким визнав завідувачку кафедри винною в отриманні хабара.

Тоді їй призначили покарання – штраф у розмірі 25,5 тисячі гривень із позбавленням права обіймати керівні посади та посади, пов`язані із викладацькою діяльністю у вищих навчальних закладах на три роки.

Наразі відомо, що вона оскаржує цей вирок у Запорізькому апеляційному суді. Сьогодні, 3 грудня, повинно було відбутися перше судове засідання у справі.

 

 

Мої відео