News Ukraine

Варвари на кладовищі

Варвари на кладовищі
480 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Місцеві жителі Гуляйполя, що на розташоване на Запоріжжі, жаліються на те, що на історичному кладовищі розпочалися варварські дії, зокрема це обробка землі.

Скандал між місцевою владою міста Гуляйполя і його жителів розгорнувся через незаконне розорення санітарної зони кладовища. Люди, якім не байдужа історія свого міста на славетного народу, який похований на Європейському кладовищі не можуть змиритися з тим, щоб з ними так безвольно чинили, проводили варварські дії, тому мешканці міста намагаються добитися справедливості від правоохоронних органів та місцевої влади. Люди вимагають негайно припинити будь-які дії на кладовищі.

За свідченнями місцевих жителів, Європейському кладовищу, яке розташоване по вулиці Потайній у Гуляйполі вже понад півтори сотні років. Там поховані видатні діячі української культури та історії. Аби не втрати історію, на території цвинтарю небайдужі гуляйпільці доглядають та підтримують лад власноруч вже кілька років.

І от, нещодавно з боку прилеглою до кладовища балки розпочали обробляти землю. Вже порушено санітарну зону, встигло розтрати близько двох гектарів землі. А що найстрашніше – видніються кістки, які лежать просто неба.

Місцеві жителі дуже обурені та звернулися до місцевої влади, проте Гуляйпільська міська рада стверджує, що на території, де розташована земельна ділянка, ніякого дозволу на сільгоспобробіток прилеглої землі не давали. Гуляйпільці налаштовані рішуче і готові боротися проти свавілля.

 

Теги: Запоріжжя
Мої відео