News Ukraine

Надзвичайне будівництво моста у Запоріжжі: перше його тестування

Надзвичайне будівництво моста у Запоріжжі: перше його тестування
548 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

13 грудня у Запоріжжі проводилося тестування мосту, який підрядник вирішив побудувати за 2 роки, а не 4 як це вказувалося раніше. Через це він одночасно працює на декількох точках будівництва.

Міст буде розташовуватися від району Бабурки на острів Хортиця. Планується до кінця цього року відкрити проїзд автомобілів на одну сторону.

Олександр Кубраков є головою Державного агентства автомобільних доріг в Україні. Він повідомив, про те, як саме має відбутися випробування для мосту аби перевірити чи все справно. Усі тестування проводять за певними правилами, якими користується увесь світ.

«Ми мали 8 вантажівок по 34 тонн кожна, заміри проводилися на кількох точках до, після, та поступово з рухом вантажівок. Результат отримаємо завтра. Контроль якості і відповідність робіт технологічним нормам контролюють замовник, підрядник та незалежний технагляд – австрійська компанія, що працює на мостах 24/7 і має право проводити тестування сумішей чи чого завгодно у будь-який момент без попередження підрядника», — повідомив очільник «Укравтодору».

Взагалі, міст, який планують побудувати за два роки – це магістраль довжиною 9 метрів, яка складається з 6 транспортних розв’язок, а також міститиме 27 штучних споруд, тобто позакласні мости з окремими спорудами.

«Першим ми відкриємо міст через Старий Дніпро, на фото вже можна побачити заасфальтований проїзд та бар’єрне огородження. Паралельно працюємо на вантовому мості через Дніпро. Роботи на ньому у Кривій бухті у самому розпалі – у січні найпотужніший в Європі плавучий кран LK-600 буде влаштовувати конструкції вантового мосту на тимчасові опори. Деякі фото зроблені з відомого пілону заввишки 166 метрів. Коли починалося будівництво мосту в 2004 році – він був найвищим в Європі. Потім через нестачу фінансування та радше через нестачу політичної волі будівництво було заморожено, міст втратив першість і перетворився на пам’ятник корупції», — додав Кубраков.

Тож, як планується чекаємо відкриття першої частини мосту вже цьогоріч.

 

 

 

 

Теги: Запоріжжя
Мої відео