News Ukraine

Запорізька молодь та «Митець і місто»

Запорізька молодь та «Митець і місто»
493 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В декількох містах України, зокрема Запоріжжя, Маріуполь, Херсон та Кривий Ріг стартує набір учасників для проєкту « Митець і місто», який буде реалізований завдяки запорізькій ГО «Культпрожектор» за підтримки посольства США в Україні.

На сьогоднішній день, дуже популярне бачення, що міста ідентифікують себе за рахунок заводів та фабрик, які там знаходяться. Жителі міст геть забуваються про унікальні аспекти архітектури, живопису, музики власного міста. Тож учасникам проекту надається можливість творити та креативи для того, аби про міста в яких вони мешкають дізналися зі сторони креативу та унікальності.

Творчі проєкту планують залучити до роботи молодь віком від 15 до 22 років, аби ті переосмислили простор та імідж індустріальних міст України. Звичайно, спочатку будуть майстер-класи, аби молодь навчилася, також будуть проведені онлайн-заходи за участі відомих та провідних експертів як із України, так і з США у сфері культури та арту.

Коли проєкту учасників будуть готові, буде проведено конкурс на кращу роботу. Переможці отримають грошову підтримку у розмірі 1000 тисячі гривень – на втілення власних ідей у життя з історії їхніх проєктів.

Формувати нове бачення та сучасні підходи реалізації креативних індустрій будуть:

 

- Міша Тютюнник, США (мураліст, ілюстратор), який пояснить, що таке паблік арт та урбан-активізм, чим відрізняється мистецтво у міському просторі в Україні та Америці, та яка роль митця у бренді власного міста;

- Катерина Рай, Україна (мистецтвознавиця, дослідниця сучасного візуального мистецтва) акцентує, для чого необхідні VR/AR технології (віртуальна і втілена у “буденність” цифрова реальність) у мистецтві, яке місце мистецтва у місті та кому належить паблік арт;

- Ярослав Белінський, Україна (графічний дизайнер, експерт з брендингу та візуальних комунікацій) зупиниться на понятті “філософія дизайну”, цінності мистецтва для міст і впливі дизайну мистецьких витворів та побутових предметів на пересічних жителів міст;

- Катя Тейлор, Україна (експертка сучасного мистецтва), розповість, що таке арт менеджмент, поділиться власним досвідом, яких помилок не припуститися, створюючи власний арт-проєкт, та як не втратити гроші через свою творчість.

 

 

Мої відео