News Ukraine

Хто має право на отримання субсидії в Україні?

Хто має право на отримання субсидії в Україні?
467 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Як відомо у 2021 році держава значно скоротила видатки на субсидії для українців, проте вона запевняє, що жодним чином не зміниться кількість отримувачів цієї ж субсидії.

Що ж взагалі таке субсидія?

Субсидія, або ж державна допомога для українців – це власне різниця між обов’язковим платежем та вартістю комунальних послуг.

Хто ж все-таки може отримати субсидії в Україні?

Як зазначається, у 2021 році отримувати субсидію зможуть отримувати українці, якім не достатньо власних коштів сплатити платіжки, які стосуються комунальних послуг за своїм місцем проживання. То для кожної такої сім’ї буде надана субсидія, яка розраховується виключно індивідуально, тобто для кожного розраховується свій обов’язковий платіж. Якщо ж цей платіж комунальних послуг перевищує встановлений ліміт, то таким сім’ям гарантовано надається допомога, тобто субсидія для змоги оплати.

Як розрахувати ж розраховується обов’язковий платіж?

Власне для розрахунку платежу існує універсальна формула, яка склалася з:

Щомісячного доходу на одну людину в сім’ї + прожитковий мінімум в країні+ коефіцієнт «2» х 15%

А хто ж не має права на отримання субсидії?

Зокрема, це стосується людей, які:

- Мають власне житло, зокрема квартиру у розмірі 220 квадратних метрів або ж власний будинок на 200 метрів квадратних;

- Мають борги за комунальні послуги перед державою у розмірі 340 гривень за місяць;

- Не повернули державі надмірного виплачену субсидію за попередні рази;

- Хтось із сім’ї , яка планує отримувати субсидію здійснив протягом попереднього року покупку, яка могла перевищувати суму 50 тисяч гривень;

- Хтось із сім’ї, яка планує отримувати субсидію не виплатив за 3 місяці аліменти;

- Хтось із сім’ї не має місця навчання, роботи або ж не перебуває на обліку в Центрі зайнятості.

Як можна отримати субсидію?

Власне допомогу від держави можна отримати у будь-який зручний для вас спосіб, зокрема готівкою, можливо із пенсією ( до 5 тисяч гривень) або ж на карту( це вже від 5 тисяч гривень).

У державному бюджеті України у 2021 заклали близько 36,6 мільярда гривень на видачу субсидій в Україні, це зокрема є менше, аніж було видано у 2021 році;

Також, як зазначається у Міністерстві фінансів, що у 2021 році в Україні близько 5 мільйонів сімей будуть мати можлива отримати субсидії від держави. До того ж Міністерство фінансів пояснює, чому ж зменшилися видатки у бюджеті, а пов’язано це зокрема з тим, що підняли мінімальну заробітну плату. Це також свідчить, що кількість сімей, які претендували на виплату державної допомоги істотно не зміниться, проте можливе зменшення розмірів самої субсидії. Як відомо, з 1 січня 2021 в Україні мінімальну зарплатню підняли на 20%, тобто до 6 тисяч гривень.

Що ж, як вказує статистика в Україні дуже багато сімей потребують такої невеликої, проте дуже важливою для сім’ї допомоги.

 

 

 

 

Мої відео