News Ukraine

Чому в Україні такий великий рівень злочинності?

Чому в Україні такий великий рівень злочинності?
326 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В Україні досить гостро стоїть питання про злочинність, воно хвилює, як державний діячів, так і звичайних людей.


Насамперед рівень злочинності в Україні зростає через низьку економічну ситуацію в країні, людям доводиться  вдаватися до методів злочину, аби прогодувати себе та свою сім’ю, адже зарплати, пенсії, соціальні допомоги в Україні є дуже малими. 


Як відомо, з джерел сайту numbeo.com Україна посідає 46 місце серед країн світу за рівнем злочинності, а також 84 місце зі 129 пред’явлених держав за рівнем відчуття безпеки.
Взагалі, що таке злочинність в Україні?
В першу чергу злочинність – це не тільки пограбування, вбивства та все інше з  боку звичайних громадян України, а це ще і корупція та крадіжки державного майна, яке чинять представники влади.


Поняття корупція та злочинність сильно тісно увійшли в життя України, завдавши багато шкоди для її подальшого розвитку. Перш за все, розвиток української економіки гальмується та так повільно розвивається через присутність у владі людей, які власне і чинять найсерйозніший злочин – корупцію, тим самим не усвідомлюють, що змушують звичайних громадян теж вдаватися до злочинів тільки більш жорстких.
 Також розвиток української економіки гальмується і через організовану злочинність, яке за останній час теж завдала не мало шкоди. Як би держала не намагалася побороти злочинність будь-якими методами, проте їй це мало вдається, адже люди, які належать до організованої злочинності навчилися вже швидко адаптуватися до змін законодавства і вміло знаходить там прогалини, якими користуються.
Найпопулярніші сфери організованої злочинності це :
- Шахрайство та привласнювання коштів;
- Вимагання грошей, зокрема це хабарі та корупційні заходи у колі чиновників та посадовців;
- Незаконне розповсюдження наркотиків;
- Злочини щодо природних ресурсів України, зокрема це незаконна вирубка лісів та видобуток бурштину;


До того ж цікавим є той факт, що до рейтингу сайту Numbeo, увійшло аж три українських міста – Київ, Львів і Харків. Серед 327 міст світу, Київ опинився на 130 місці списку, Львів же на 207-му, а Харків – на 139-му. 


Також відзначимо, що станом на липень 2020 року Україна займала 47 місце за найвищим рівнем злочинності серед країн світу.  Трохи вище в списку – Іран, Марокко, Ефіопія та Чилі.
Проте, за статистикою, яка свідчить про зниження рівня злочинності в Україні відомо, що за перше півріччя 2020 року, в порівнянні з минулим роком, в Україні збільшилася кількість випадків шахрайства, зґвалтування та випадків хабарництва. Але до того ж знизилася статистика магазинних та квартирних крадіжок.


 Як відомо, за даними поліції, за 2020 рік поменшало розбоїв, крадіжок, а також і знизилося число отримання хабарів. Всупереч зростанню деяких окремих видів злочину можна сказати, що рівень злочинності все ж таки потрохи знижується, зокрема це чітко видно із порівнянням 2019 року.
Таким чином, рівень злочинності в Україні буде залежати від здатності країни перемогти економічну кризу і зберегти довіру до поліції.

Мої відео