News Ukraine

Алкогольна залежність в Україні

Алкогольна залежність в Україні
225 ПЕРЕГЛЯДІВ


Перш за все слід сказати, що алкоголізм в Україні – це гостра соціально-культурна проблема, яка роками затягує людей до вживання алкоголю. За статистикою кожного року в Україні з’являється близько 100 тисяч алкоголіків, яких ставлять на облік, проте це тільки офіційно, не офіційно їх значно більше. Такий стрімкий ріст людей хворих на алкоголізм свідчить про те, що Україна набуває ознак національної епідемії алкоголізму.


Алкоголізм – це психофізична залежність людини від алкогольного напою, а також це хвороба, яка розвинулась в організмі людини завдяки хронічному зловживанню спиртних напоїв.
За світовими дослідженнями Україна серед країн, де люди найбільше страждають від споживання алкоголю і це призводить до десятків тисяч смертельних випадків через алкогольну залежність.


Згідно з результатами медичного журналу The Lancet відомо, що у 2016 році Україна перебувала на 4 місці у списку країн, де найбільше страждають від вживання алкоголю та смертельних випадків від цього. Тож спричинених жіночих смертей від алкоголю було 25 375, а чоловічих – 53 380 тисяч.
Також за цим дослідження стало відомо, що українські жінки вживають найбільшу дозу алкоголю серед решти жінок інших країн, зокрема цифра щоденної кількості алкоголю для української жінки склала 2,4 одиниці.


Щороку в Україні помирає близько 40 тисяч людей через надмірне вживання алкогольних напоїв. У світовій статистиці ситуація ще більше лячна. Надмірне вживання алкоголю є причиною 4 % смертей у світі. 140 мільйонів людей по всій планеті страждають від алкогольної залежності та потребують допомоги спеціалістів. В Україні кількість людей, які також страждають від алкоголізму можна нарахувати близько 1 мільйона.


До того ж в Україні гостро стоїть питання з дитячим алкоголізмом. Більша частина молодого українського населення розпочинають куштувати спиртні напої ще у дуже ранньому віці, а за статистичними даними – з 13 років, то можна сміливо сказати, що в Україні також присутня і проблема з дитячим або ж молодим алкоголізмом.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я відомо, що Україна у 2018 році посідала перше місце у списку країн, де є високий рівень дитячого алкоголізму. До того дослідження організації показали, що 57% українських дітей вживають алкогольні напої у віці до 13 років і ще 40% дітей віком від 14 до 18 років вживають спиртні напої систематично.


Чому ж в Україні така ситуація з дитячим алкоголізмом?


Все доволі просто та знаходиться на поверхні, в першу чергу це пов’язано з тим, що в Україні уже давно створилася тенденція та культуру вживання алкоголю, яка демонструється та шириться поколіннями в сім’ї чи навіть родині. Ця тенденція настільки прижилася в житті українських людей, що кожне сімейне застілля не може відбутися без чарки, молоде покоління росте та бачить приклад, який згодом успадковує.

Мої відео