News Ukraine

В Україні розпочалася вакцинація від коронавірусної хвороби

В Україні розпочалася вакцинація від коронавірусної хвороби
491 ПЕРЕГЛЯДІВ


Україна – країна, яка одна з останніх в Європі країн розпочинаю вакцинацію проти коронавірусної хвороби.
23 лютого в Україну прибуло 500 000 доз вакцинації AstraZeneca, що продається та використовується під назвою Covishield. Одразу ж після прибуття вакцини її передали до регіонів України, власне до Житомирської, Київської, Чернігівської, Вінницької, Черкаської, та Полтавської області. Щеплення ж розпочались на наступний день після прибуття вакцини до України.
Вакцина Covishield є схвалена Всесвітньою організацією охорони здоров’я, а також Європейською агенцією з лікарських засобів (EMA). Дану вакцинацію дозволено більш ніж у 50 країнах світу. Клінічні випробування вакцини на третій фазі CoviShield досі тривають в Індії, Бразилії, Великобританії, Південній Африці, Кенії та США. Тоді ж вакцина була схвалена для зовнішнього застосування і в Індії.
Прогнозні результати третього етапу випробовувань та досліджень у Великобританії, Бразилії та Південній Африці були опубліковані 2020 року у грудні виданням Lancet. За даними стану здоров'я 11636 добровольців, вакцина показала ефективність 70,4%.
Для перевезення та зберігання вакцини достатньо всього лише холодильника.
В першу ж чергу вакцину мають отримати люди, які знаходяться у зоні ризику, а це близько 22 мільйонів людей в Україні. Першими зможуть отримати щеплення від коронавірусної хвороби медичні працівники, військові, правоохоронці, літні люди з супутніми або хронічними хворобами, працівники соціальної сфери та освітяни. Всіх цих людей МОЗ планує щепити протягом весни-літа 2021 року.
Про вакцину відомо також те, що у 97% після щеплення у людей формуються антитіла до хвороби. Це індійське виробництво, проте розроблено вакцину Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca. Також відомо з інших джерел, що якщо вакцина вийде у вільний простір, то вартість одного щеплення бути коштувати близько 4 долари.
Саме ж щеплення вакциною Covishield робитиметься двома дозами у руку з певним інтервалом приблизно від 4 тижнів до 12 тижнів між першою та наступною дозою препарату залежно від стану пацієнта, який отримує вакцину.
Перше є щеплення в Україні було зроблено лікарю-реаніматологу Євгену Горенку, яких сьогодні працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.
Вже протягом двох перших днів вакцинації в Україні було зроблено щеплення для 1338 осіб. Найбільше вакцинованих виявилося у Черкаській області – 170 осіб.
За 25 лютого в Україні було зроблено 1179 щеплень, серед яких 792 для чоловіків та 387 для жінок. Найбільше щеплень у цей день було зроблено у Києві, Черкаській та Тернопільських областях.

Мої відео