News Ukraine

Кубинці готуються до масових судів над тими, хто наважився вийти на вулицю, закликаючи до змін.

Кубинці готуються до масових судів над тими, хто наважився вийти на вулицю, закликаючи до змін.
286349 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Після історичних протестів зухвалих кубинців чекають масові судові процеси. Вони готуються до нового поштовху, який може потрясти острів, що управляється комуністами: масові суди над тими, хто просив змін.

Менш ніж за три тижні від початку безпрецедентних антиурядових демонстрацій суди вже тривають. Не дивно, що ці провадження призводять до швидкого засудження.

Тисячі кубинців брали участь у рідкісних акціях протесту проти комуністичного уряду, маршируючи зі словами «геть диктатуру, ми хочемо свободи».

На вулиці Гавани вибігали тисячі кубинців,  закликали «свободу» та «батьківщину і життя», посилаючись на вірусну антиурядову пісню.  Фотографа який був на місті події "негайно заарештували", - сказала його мати Раїса Гонсалес. "Він навіть не мав можливості сфотографувати".

Нещодавно судили з десяток інших протестувальників і засудили за підбурювання до заворушень. 

Його мати сказала, що він сказав суду, що не зробив нічого поганого, запитавши: "Як це відбувається, коли я навіть не бачив адвоката, а я невинний?" Раїса Гонсалес додала: "Одразу прийшла одна з поліцейських у цивільному та наділа йому наручники. Я сказала:" Любов моя, будь спокійний, ти не один "- засуджений на один рік. 

Байден каже, що Куба - "провалена держава" і називає комунізм "загально невдалою системою"

Кубинські чиновники відмовилися коментувати подію, скільки людей було заарештовано після загальноострівних акцій протесту, які відбулися в той час, коли уряд Куби намагався боротися зі зростаючим дефіцитом основних товарів та кількості коронавірусів.

За даними групи вигнанців Cubalex, яка відстежувала арешти, станом на 26 липня майже 700 кубинців були затримані з початку протестів. Кубинські чиновники заявили, що деяких затриманих демонстрантів звільняють. Cubalex вважає кількість звільнених 157.

Сім'ї деяких протестувальників, які не хотіли ідентифікувати особу, що їхні родичі були заарештовані просто за те, що вони були на вулиці під час протестів або просто для знімання демонстрацій. Багато молодих людей на Кубі за своє життя не бачили протестів такого масштабу.


Вражені критикою про те, що розправа з протестувальниками демонструє явне ігнорування основних громадянських свобод, кубинські чиновники заявили, що дотримуються належної процедури, а деякі демонстранти знищили майно та напали на поліцію.

"Наявність різних думок, у тому числі політичних, не є злочином", - заявив на прес-конференції президент Вищого народного суду Куби Рубен Реміджіо Ферро. "Думати інакше, ставити під сумнів те, що відбувається. Демонструвати не злочин, це право, надане конституцією. Ми не троглодити".

Але на практиці чиновники трактують будь-які заклики до зміни комуністичної монополії на владу  Куби - де опозиційні партії поза законом - як екзистенційну загрозу.

 

Теги: Кубинці готуються до масових судів над тими, хто наважився вийти на вулицю, закликаючи до змін.
Мої відео