News Ukraine

ООН закликає надати 818 млн доларів на допомогу мільйонам жінок і дівчаток на тлі пандемії COVID-19

ООН закликає надати 818 млн доларів на допомогу мільйонам жінок і дівчаток на тлі пандемії COVID-19
473 ПЕРЕГЛЯДІВ

54 мільйони жінок, що живуть в умовах гуманітарної кризи, наприклад, в зонах конфлікту або у таборах біженців, потребують допомоги міжнародного співтовариства. Про це в понеділок повідомили у Фонді ООН в області народонаселення (ЮНФПА). Керівництво Фонду зробило запит на надання підтримки жінкам в 2021 році у рекордну суму - 818 мільйонів доларів.
У ЮНФПА підкреслюють, що в поточному році становище багатьох з них погіршилося через пандемію COVID-19. У всіх регіонах світу відзначалося зростання гендерного насильства. Основні ресурси системи охорони здоров'я були спрямовані на боротьбу з коронавірусом, через що в ряді країн жінки не могли отримувати необхідну допомогу в сфері сексуального та репродуктивного здоров'я.
В умовах, що склалися жінки і дівчатка також потребують психологічної підтримки, підкреслюють експерти ЮНФПА.
«Права і потреби жінок і дівчаток-підлітків в надзвичайних ситуаціях часто не беруться до уваги, і пандемія COVID-19 погіршила ситуацію: стався сплеск насильства щодо жінок та зросла кількість дитячих шлюбів», - говорить Виконавчий директор ЮНФПА Наталія Канем.
«Неважливо, живе вона в будинку або в наметі у таборі біженців, кожна жінка і дівчинка має право на спокійне життя. Може, вона знаходиться в зоні бойових дій або вона покинула свій будинок, постраждавши в результаті стихійного лиха. У будь-якому випадку у неї є право на здоров'я, благополуччя і гідне життя», - додала Канем.
Керівництво Фонду нагадує про те, що без повноправної участі жінок у житті суспільства неможливо досягти стійкого розвитку, і закликає виділити необхідні кошти, а також інвестувати в жіночі і молодіжні організації на місцевому рівні.
У 2020 році співробітники ЮНФПА надали допомогу десяткам мільйонів жінок і дівчаток по всьому світу:
• більш ніж 7 мільйонам жінок в 53 країнах були надані в сфері сексуального та репродуктивного здоров'я;
• 4,4 мільйони людей в 49 країнах отримали підтримку в сфері планування сім'ї;
• 2,8 мільйони осіб отримали доступ до соціальних механізмів щодо захисту від гендерного насильства.

Мої відео