News Ukraine

В Україні запустили навчальну платформу для школярів

   В Україні запустили навчальну платформу для школярів
139320 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство освіти та науки презентувало платформу для дистанційного та змішаного навчання «Всеукраїнська школа онлайн». Матеріали для навчання учнів 5-11 класів пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам.Онлайн- школа забезпечує учнів відеопоясненнями, конспектом, тестами та можливістю відслідковувати свій навчальний прогрес. Платформа відкрита для всіх бажаючих,діти матимуть змогу навчатись за українською навчальною програмою, незалежно від міста чи країни проживання, у тому числі й діти з тимчасово окупованих територій.

Платформа створена за підтримки Швейцарії в межах Швейцарсько-українського проєкту DECIDE – «Децентралізація для розвитку демократичної освіти», який впроваджується Консорціумом ГО DOCCU та Цюрихського педагогічного університету (PH Zurich). Фінансування проєкту здійснюється в межах видатків, передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

«Завдячуючи тому, що всі учасники освітнього процесу мали підтримку під час дистанційного навчання, під час змішаного навчання, ми сьогодні і запустили "Всеукраїнську школу онлайн". Для дітей дуже важливо бути в постійному контакті з вчителем. І саме "Всеукраїнська школа онлайн", її можливості дають нам змогу такий контакт зробити більш уявним ", - повідомив тимчасово виконуючий обов'язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Навчальний контент платформи містить уроки з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія, англійська мова та зарубіжна література.

Сергій Шкарлет зазначає, що всеукраїнська школа онлайн стане додатковим стимулом, щоб ще більше дітей отримували можливість навчатися в Україні. Платформа вже працює. Матеріал розрахований на два тижні навчання відповідно до календарного плану, та щотижня він буде доповнюватися. Функціонал платформи буде постійно вдосконалюватися та розширюватися. У січні з’явиться спеціальний функціонал для вчителів. На сайті можна буде створити свій клас ,запросити в нього учнів та відслідковувати прогрес кожного учня. Також буде можливість завантажувати матеріали для проведення уроків та самопідготовки.

"Сьогодні ви вже можете бачити близько 200 перших уроків. І щотижня близько 100 уроків будуть довантажуватися на платформу. На сьогодні змонтовано 400, і вони поступово викладаються. Загалом їх планується близько 800", - розповіла голова громадської спілки «Освіторія» Зоя Литвин.

Всеукраїнську школу онлайн підтримали мобільні оператори Київстар, Vodafone та lifecell. Вони забезпечуватимуть безлімітний нетарифікований доступ до сайту платформи(перегляд навчальних відеоматеріалів на каналі YouTube тарифікується згідно з умовами тарифного плану абонента).

Теги: Міністерство освіти і науки ,всеукраїнська школа онлайн,онлайн платформа,навчальний контент ,школа,учні,5-11 класи,діти, підтримка , основні предмети,мобільні оператори
Мої відео