News Ukraine

Чому українці бідні?

Чому українці бідні?
521 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Україна у порівнянні з іншими європейськими державами є бідною країною, через це великий відсоток населення живе у бідності та скруті.

Так, за статистикою кожен другий українець є бідним, тобто це майже половина населення України. 

До того ж 2020 рік вніс свої корективи до життя людей, в першу чергу він вплинув на економіку в країні, через багато людей опинилося у скрутному становищі. 2020 рік – це рік коронакризи. Коронакриза стала важким ударом як для української економіки, так і для всього світу. Через карантин, який розпочався з весни 2020 року постраждало багато компаній та підприємств, які забезпечували працевлаштуванням велику кількість людей. За підрахунками світових банків, пандемія забрала роботу у мільйонів людей та збільшила кількість бідного населення Землі на 150 мільйонів людей.

Багато українців працювало та жило коштом туристичного, готельно-ресторанного та авіаційного бізнесу, проте через пандемію частково або ж повністю великий відсоток людей втратили своє місце роботи. Також, коронакриза вдарила і по платоспроможності громадян України, все це відбувалося зокрема через стрімке падіння в цьому році національної валюти.

Також статистика бідності населення збільшилася із тим, що до України повернутися мігранти, які до пандемії працювали за кордоном. 

Також, як і очікувалось через пандемію 2020 року в Україні значно збільшилась і кількість безробітних. Як відомо, за даними Державного центру зайнятості за пів року пандемії безробітних стало більше аж на пів мільйона осіб. До того ж цей показник не враховує людей, які не стали офіційно на облік до центру зайнятості.

Бідність в Україні також пов’язана з тим, що не вистачає достатньої кількості робочих місць для населення. В Україні люди є дуже освічені, проте вони не використовують цю навичку, як слід, тому йдуть працювати у простіший сегмент ринку праці. 

Слід сказати також, що в Україні є дуже погана ситуація із зарплатами. Мінімальна заробітна плата в Україні складає лише 6 тисяч гривень, яких просто не вистачає аби сплатити комунальні послуги, купити одяг, їжу та прогодувати сім’ю. 

Показник рівності бідності також пов’язаний і з прожитковим мінімумом в Україні, якій на сьогодні складає 2027 гривень на одну особу. Це катастрофічно мало для життя в таких складних умовах під час пандемії у світі.

Якщо ж державі все-таки вдасться покращити ситуацію з економікою та вона почне зростати вже у 2021 році та до 2022 року є шанс на покращення ситуація з доходами для населення та скорочення рівня бідності населення України. 

Мої відео