News Ukraine

Освіта в Україні

Освіта в Україні
53 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Більша частина населення України  дуже серйозно підходить до питання стосовно освіти та її якості. В Україні існує багато навчальних закладів, які мають змогу надати дійсно якісну та профільну освіту.

Що ж таке освіта? 

Освіта – це в першу чергу самовдосконалення себе та своїх знань, навичок, умінь. Також освіта – це цілеспрямована діяльність людини для того аби отримати нові знання та вдосконалити їх якнайкраще. Освіта призначена для того, аби кожен громадянин України вивчав знання культури, які формуватимуть новому поколінню модель життя, поведінку та інше.

В Україні ж система навчання або ж освіти складається з 4 сходинок – дошкільної, середньої, професійної та вищої освіти. Проте, також існують і різні додаткові заняття, зокрема позашкільна освіта – це гуртки, художні, музичні школи, спортивні секції та інше, у студентів – це можуть додаткові курси, спортивні секції, різні навчальні заходи, тощо.

Початкова освіта  або ж її ще називають дошкільна. До цієї категорії навчання входить навчання дітей у яслах, садочках та дошкільних центрах. Там малечу навчають першої дисципліни, поведінки, вчать писати, рахувати та читати. Тобто там діти отримують початкові знання.

Загальна освіта – це та освіта, яку в нашій країні отримати потрібно обов’язково кожному громадянину. У цей період у школі діти вивчають різні науки, вчаться взаємодіяти один з одним, роблять перші самостійні кроки, приймають важливі рішення та починають думати про своє майбутнє та свою професію.

Професійна освіта. Це період отримання навчання є найважливішим у житті кожного, адже саме на цьому етапі здобувається майбутня професія, майбутнє життя. Так дівчата та хлопці можуть отримати робітничі спеціальності у навчальних закладах України. Зокрема заклади професійної освіти готують спеціалістів для різних галузей економіки, тобто трохи більше ніж 33% закладів готують фахівців для промисловості, 29% - для сільського господарства, 17% - для будівництва, трохи понад 7% - для сфери послуг, 6% - для громадського харчування, 5% - для транспортної галузі, 1,3% - для ЖКГ і лише 1% - для сфери зв’язку.

Вища освіта. Здобути вищу освіту можуть випускники шкіл склавши ЗНО так і люди, які закінчили навчання професійної освіти та також склали ЗНО. Кожного року сотні тисяч абітурієнтів складають іспити та вступають до вищих навчальних закладів України аби здобути вищу освіту, яку надалі використають для отримання роботи своєї мрії, побудують власну кар’єру тощо.

Проте існує в Україні відсоток людей, які не мають бажання навчатися за українськими канонами отримання освіти, тому вирушають на пошуки кращого навчання закордон. Але також цікавим фактом є те, що до України також приїздять з усіх країн світу на навчання. Тобто, це свідчить про те, що для кожного здобуття освіти та аналіз її якості є індивідуальним рішенням.

Мої відео